Tovább enyhít Oroszország

Külföldre utazhatnak az ott dolgozó és tanuló orosz állampolgárok – jelentette be Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök az orosz kormány hétfői videokonferenciáján. A kiutazási engedély azokra is érvényes, akiknek külföldi gyógykezelésre van szükségük, vagy a hozzátartozóikat kell ápolniuk.

Sajtóértesülések szerint a nagyobb orosz légitársaságok július 15-én indítják újra nemzetközi járataikat. A várakozások szerint egyelőre csak 15 célállomásra, feltehetően a Független Államok Közösségének (FÁK) tagállamaiba indulnak repülők.

Misuszytin bejelentette, hogy Oroszország kész fokozatosan megkezdeni a belföldi nyaralószezont. Emlékeztetett rá, hogy több régióban a hónap elején megnyitottak a gyógykezelési engedéllyel rendelkező szanatóriumok. Mint mondta, a belföldi idegenforgalom július 1-jén nyílik meg teljesen.

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte, hogy az orosz fővárosban keddtől megszűnik a házi önizoláció március végén, illetve a digitális forgalmi engedélyek április közepén bevezetett rendszere. A moszkvaiak megkötések nélkül sétálhatnak majd. A kávézók és éttermek nyári teraszai jövő kedden nyílnak meg. A polgármester korábbi nyilatkozatai szerint a maszkviselési és a távolságtartási kötelezettség a nyilvános helyeken a tömeges vakcinálásig, jobb esetben októberig fennmarad.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A hétfőn közölt hivatalos adatok szerint Oroszországban az elmúlt napon 8985-tel 476 658-ra emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma. Ez 1,9 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 36,6 százaléka tünetmentes. A halálozások száma 112-vel 5971-re, a gyógyulásoké pedig 3957-tel 230 688-ra nőtt. Moszkvában a diagnosztizált fertőzések száma 2001-gyel 197 018-ra, a halottaké 51-gyel 2970-re, a gyógyultaké pedig 1633-mal 104 347-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 13 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 294,4 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 320 ezer embert tartanak megfigyelés alatt.

A Tuvai Köztársaságban hétfőn kéthetes karantént vezettek be a járványhelyzet súlyosbodása miatt. A Mongólia határán fekvő régió vezetőjét Solban Kara-oolt május 25. és június 4. között kórházban kezelték Covid-19-fertőzéssel.

Ragyij Habirov, a Baskír Köztársaság vezetője bejelentette, hogy a régió – ahol már a bevásárlóközpontok, a könyvtárak és a múzeumok is megnyitottak – a fertőzések számának növekedése miatt leállítja az izolációs rendelkezések további lazítását.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »