Globálisan már csökken a koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma

A koronavírussal kapcsolatos európai halálesetek száma március elején előzte meg az ázsiai országokban regisztrált adatokat, amikor Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia vált a járvány három európai gócpontjává.

Április közepétől a járvány súlypontja az Egyesült Államokba tevődött át, ahol a halálesetek száma tartósan magasan alakult, a globális számok egyharmadát az amerikai elhalálozások adták. Latin-Amerikában és a Karib-térségben az utóbbi hetekben kezdett el jobban terjedni a vírus, jelenleg a halálesetek 25%-a származik ebből a térségből, főleg a brazil fertőzések megugrásának következtében.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Másfélmillió felett az amerikai esetszám, újabb utazási tilalom jöhet

A brazil elnök még mindig csak legyint a járványra

Globális összesítésben a 7 napos mozgóátlag alapján viszont úgy tűnik, megindult egy lassú csökkenés a halálesetek számában.

https://www.instagram.com/p/CAXqPlEAETp/

A Financial Times cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy az egy régióban / országban adott időszakra általában jellemző halálozási adatokat és az utóbbi időszakok adatait összevetve sok esetben nagyon nagy az eltérés, a különbséget pedig nem fedezi teljes mértékben a koronavírussal összekötött halálesetek száma, azaz vélhetően a regisztrálnál többen halhattak bele a betegségbe.

Tovább olvasom →

Forrás: FT / Instagram

 

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »