Gondot okoz a légitársaságoknak a távolságtartási szabályok betartása

Bár a légiközlekedés jelenleg igen korlátozott a világban, azon a néhány járaton, ami még közlekedik, nem sikerül betartani a távolságtartási szabályokat.

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre például a vészhelyzet bejelentése óta a korábbi napi több tucat belföldi járat helyett mindössze heti néhány közlekedik, és ezeken is csak kifejezett indokkal, igazolás mellett lehet utazni, a turista célú utazások nem engedélyezettek.

Annak szabályozása viszont, hogy ezeken a járatokon pontosan mennyien utazhatnak egyszerre, nem teljesen egyértelmű. Így fordulhatott elő az utóbbi napokban, hogy több járaton is megjelentek a spanyol polgárőrség illetékesei, akik a távolságtartási szabályok betartását voltak hivatottak ellenőrizni.

Az érintett légitársaságok az Air Europa és az Iberia Express, akik úgy nyilatkoztak, hogy betartották a vonatkozó szabályokat, de a középső ülések szabadon tartását csak a jegyárak 50%-os emelésével tudnák biztosítani, másképp nem üzemeltethetőek gazdaságosan a járatok.

Nehéz ügy lesz a légiközlekedési szektor talpraállítása.

A teljes cikk az El País oldalán olvasható, angol nyelven.

Tovább olvasom →
  • Kapcsolódó cikkeink:

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »