Moody’s: hatalmas fogyasztási deficit jöhet az EU-ban

A koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozó intézkedések miatt az európai háztartások fogyasztásának harmada végleg elveszhet vagy későbbre tolódhat – áll a Moody’s Investors Service kedden Londonban bemutatott tanulmányában.

A nemzetközi hitelminősítő közölte: az ilyen mértékű fogyasztási deficit éves időtávlatra kivetítve – vagyis úgy számolva, mintha a jelenlegi korlátozások változatlan módon tizenkét hónapig érvényben lennének – az EU-gazdaságok hazai össztermékének (GDP) 20 százalékával lenne egyenlő.

A legnagyobb európai gazdaságok közül Spanyolországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában a legmagasabb a valószínűleg elmaradó vagy későbbre halasztott fogyasztási hányad: ezekben az országokban a nem realizálódó fogyasztási érték valószínűleg eléri a hazai össztermék 25 százalékát az éves kivetítésű számítási módszerrel mérve – áll az elemzésben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A járvány Ausztriában is jócskán megnyirbálja a GDP-t

Rekordmélységbe zuhant az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »