40 éve nem volt ekkora visszaesés a svájci autópiacon

A koronavírus-járvány a 70-es évekbeli olajválság óta a legnagyobb visszaesést okozta a svájci autóeladásokban.

Az Auto-Schweiz autóipari statisztikai intézet kimutatása szerint idén áprilisban 9382 új autót helyeztek forgalomba Svájcban, 67,2 százalékkal kevesebbet mint az elmúlt év azonos havában. A 70-es évekbeli olajválság óta nem volt rá példa, hogy egy hónapban 10 ezernél kevesebb autót helyeztek volna forgalomba az országban.

Az év első négy hónapjában a visszaesés 35,6 százalékos volt, 64,8 ezer autót helyeztek forgalomba, míg 2019 azonos periódusában ez a szám 100,7 ezer volt. A járványügyi korlátozások márciusi bevezetése óta az autókereskedők naponta 800 autóval kevesebbet adtak el, mint egy évvel korábban.

Az Auto-Schweiz az idén 240 ezer új autó forgalomba helyezésére számít Svájcban, 23 százalékkal kevesebbre a tavalyinál. A 2020-as év ezzel a svájci autópiac elmúlt négy és fél évtizedének legrosszabb évének ígérkezik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »