A spanyol nővérek harmada koronavírusos lehet egy friss kutatás szerint

Egy online kérdőív eredményei alapján a Spanyolországban dolgozó kórházi ápolók és nővérek mintegy harmada elkaphatta a COVID-19 fertőzést.

A kutatási minta meglehetősen nagy volt, több mint 7500 kórházi dolgozó válaszolt a kérdésekre, akik közül 27,9% arról számolt be, hogy vannak vagy korábban voltak olyan tüneteik, melyek koronavírus fertőzésre utalnak.

Spanyolországban mintegy 255.000 nővér és kórházi ápoló dolgozik, így a minta alapján 70.000 körülire tehető azok száma, akik átestek a fertőzésen vagy jelenleg küzdenek a vírussal.

A kérdőívet kitöltő személyek közül 22.7% nyilatkozta, hogy letesztelték őket koronavírusra, és a tesztek közül 32,2% lett pozitív, tehát ez alapján is helytálló az egyharmados fertőzöttségi arány.

A teljes cikk a Marketwatch oldalán, angol nyelven elérhető.

Tovább olvasom →
  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »