Összeomlott a francia autópiac, 72%-os a márciusi csökkenés

Az új autók regisztrációja több mint 72%-kal esett vissza az előző év azonos adatához képest Franciaországban a koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedések miatt – közölte a francia autóipari szövetség (CCFA) szerdán.

A PSA francia autógyártónál (a Peugeot, Citroen és DS márkák gyártója) 73,43%-os volt a visszaesés, a Renault-nál 71,6%-os zuhanást mértek.

Az első negyedéves összesített adat is meglehetősen riasztó, a teljes piacon január-március időszakban 34,09%-os csökkenést mértek az előző év első negyedévéhez képest.

Hasonlóan siralmas adatok érkeztek februárban Kínából is – ott havi szinten 80% volt a visszaesés mértéke – de míg Kínában márciusban már éledezett a gazdaság, Európában még csak a kijárási korlátozások közepén vagyunk, így az áprilisi és a májusi hónapok adataiban sem várható még javulás.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »