250 ezer önkéntest toboroz a brit kormány

Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó munka segítésére, és Londonban új, átmeneti járványkórház nyílik – jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a Downing Streeten tartott sajtóértekezletén közölte: az előző 24 órában 87-tel 422-re emelkedett a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedés halálos áldozatainak száma Nagy-Britanniában. Ez a legnagyobb napi emelkedés a hivatalos adatok közlésének kezdete óta. A szűrővizsgálatokon eddig összesen 8077 fertőzöttet azonosítottak.

Hancock elmondta: a kormány 250 ezer önkéntest kíván bevonni a járvány megfékezését célzó tevékenységbe. Az ő feladataik közé tartozna a bevásárlások intézése, a gyógyszerek szállítása, valamint a 70 éven felüli, kiemelten védett emberek segítése, akiknek a kormány előírása alapján a következő 12 hétben nem szabad elhagyniuk otthonaikat.

Az egészségügyi miniszter továbbá bejelentette, hogy a hatalmas kelet-londoni ExCel rendezvénycsarnokban a kormány négyezer férőhelyes kórházat rendez be a koronavírus-fertőzöttek kezelésére.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek