A koronavírusban elhunytak mintegy kétharmada férfi

Mivel már több, mint 200 ezres minta áll rendelkezésre a koronavírus fertőzöttekről, egy érdekes statisztikát figyelhetünk meg a leginkább érintett országokban: jóval több férfi hal bele a betegségbe, mint nő.

Ez a trend legjobban Olaszországban látható, ahol az összes fertőzöttet tekintve 60% a férfiak aránya, az elhunytak számát tekintve pedig 70%. De már a járvány olaszországi elterjedése előtt, Kínából is hasonló számokat jelentettek, egy vuhani kórházban a 99 vizsgált beteg kétharmada férfi volt, és a kórházi ellátásra szoruló betegek mintegy felénél állt fenn korábbi betegségből adódó súlyosbító körülmény, mint például szívbetegség vagy cukorbetegség.

A Kínai Járványügyi központ frissebb adatai szerint, ahol már több tízezres mintát vizsgáltak, a halálozások 64%-a kötődött férfiakhoz.

Friss hírek

Az EU is kezdi unni az iraki menekültek buszoztatását

Az Európai Unió külügyi szolgálata bekérette Fehéroroszország brüsszeli képviseletének ideiglenes vezetőjét, hogy felszólítsa Minszket arra, ne használja a litván határhoz érkező (Litvánia szerint inkább szállított) migránsokat eszközként politikai céljai elérésére - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Read More »