A koronavírusban elhunytak mintegy kétharmada férfi

Mivel már több, mint 200 ezres minta áll rendelkezésre a koronavírus fertőzöttekről, egy érdekes statisztikát figyelhetünk meg a leginkább érintett országokban: jóval több férfi hal bele a betegségbe, mint nő.

Ez a trend legjobban Olaszországban látható, ahol az összes fertőzöttet tekintve 60% a férfiak aránya, az elhunytak számát tekintve pedig 70%. De már a járvány olaszországi elterjedése előtt, Kínából is hasonló számokat jelentettek, egy vuhani kórházban a 99 vizsgált beteg kétharmada férfi volt, és a kórházi ellátásra szoruló betegek mintegy felénél állt fenn korábbi betegségből adódó súlyosbító körülmény, mint például szívbetegség vagy cukorbetegség.

A Kínai Járványügyi központ frissebb adatai szerint, ahol már több tízezres mintát vizsgáltak, a halálozások 64%-a kötődött férfiakhoz.

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply