Világszerte leáll az élet a koronavírus miatt

Bár a koronavírusos esetek száma a Föld népességéhez képest még mindig elenyésző, a járvány gazdasági hatásai máris jóval nagyobb pusztítást végeztek, mint maga a vírus. Néhány friss hír a világból. 

  • Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából – jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán este a Fehér Ház ovális irodájából sugárzott beszédében. A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjféltől lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat. Az elnök elsődlegesen Kínát, majd az Európai Unió országait okolta a vírus gyors elterjedéséért, mert szerinte nem léptek időben és megfelelően. Az előzetes sajtóértesülésekkel ellentétben az elnök nem hirdetett az egész országra érvényes egészségügyi szükségállapotot.
  • A hollywoodi színész, Tom Hanks és szintén színész felesége, Rita Wilson koronavírustesztje pozitív lett, mindketten karanténba kerültek – ezt maga Hanks közölte szerdán este az Instagramon. A vírust egy ausztráliai forgatáson kapták el, ahol először az egyik stábtagról derült ki, hogy fertőzött.
  • Az NBA, az amerikai kosárlabda liga határozatlan időre felfüggesztette a szezont, miután a Utah Jazz csapat egyik játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált
  • Olaszországban szigorítottak a karantén feltételein, most már csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, az összes egyéb üzlet, éttermek, szépségszalonok zárva tartanak.
  • India lezárta mianmari határszakaszát és felfüggesztette a kiadott vízumok érvényességét április 15-ig. Minden olyan Indiába érkező utasnak, aki Kínából, Olaszországból, Iránból Dél-Koreából, Franciaországból, Spanyolországból vagy Németországból indult, legalább 14 napig karanténba kell vonulnia, beleértve az indiai állampolgárokat is.
  • Megcsappant az utazási kedv az USA-ban is, az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a United Airlines közölte, hogy a belföldi foglalások száma 70%-kal (!) esett vissza
  • A német Lufthansa törölte járatainak felét, így a koronavírus miatt már több mint 30 ezer járata került törlésre
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »