Kiürült egy 2,5 milliós dél-koreai város a koronavírus miatt

Üresek a negyedik legnagyobb dél-koreai város utcái, miután egy templomban a koronavírus újabb gócpontját azonosították a hatóságok. A polgármester arra kéri a lakosságot, hogy mindenki maradjon otthon. 

A 2,5 millió lakosú Tegu (Deagu) város polgármestere Kwon Young-jin azután fordult ezzel a kéréssel a lakossághoz, hogy 90 ember mutatta a fertőzés jeleit, akik mind egy templomban jártak és egy 61 éves nő fertőzhette meg őket, akit “31-es betegként” említenek.

Az esetről a The Guardian is részletesen beszámolt, a cikkből kiderül hogy a polgármester elrendelte az összes óvoda és könyvtár bezárását, a város iskolái pedig a március elejére tervezett tanítási időszak elcsúsztatásáról egyeztetnek. Egy március 8-ára tervezett, a BTS és más K-pop bandák részvételével megtartandó koncert máris el lett napolva.

https://www.theguardian.com/world/2020/feb/20/south-korean-city-daegu-lockdown-coronavirus-outbreak-cases-soar-at-church-cult-cluster

A legfrissebb kutatások szerint a vírus fertőzőbb, mint korábban gondolták, a Koreai Járványügyi Központ a fenti esetet “super-spreading event”-ként, azaz a járványt rendkívül gyorsan terjesztő eseményként jellemezték. Dél-Koreában immár 104 megerősített fertőzöttet azonosítottak, eddig egy haláleset mellett.

Kínában már 2.100 felett jár az áldozatok száma, ráadásul a kínai adatok olyan szempontból is óvatosan kezelendők, hogy az elmúlt nyolc napban már kétszer módosították azt a számítási rendszert, ami alapján meghatározzák a fertőzöttek számát.

A teljes riport angol nyelven a Reuters oldalán olvasható.

Tovább olvasom →

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply