Aszad: Európa élen járt a szíriai káosz megteremtésében

Elsősorban Európa a felelős a Szíriában kialakult káoszért – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a RAI olasz közszolgálati televíziónak adott, de egyelőre csak a szíriai állami televízióban adásba került interjúban, amelyet hétfő éjjel nemzetközi hírügynökségek is ismertettek.

Aszad szerint Európa élen járt a káoszteremtésben Szíriában, támogatta a terrorizmust, de Törökország, az Egyesült Államok és mások is ezt tették. „Sokat tanultunk ebből a háborúból, és Szíria jövője fényesnek ígérkezik” – vélte Aszad, aki szerint országa megerősödött a konfliktusban.

Az interjúban az elnök ismét elutasította azt a feltételezést, miszerint hadserege az összecsapások során vegyi fegyvereket vetett volna be. A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) tényfeltáró munkájával kapcsolatban azt mondta: a szervezet Washington kérésére meghamisította a jelentéseit.

A november végén készült interjú az eredeti tervek szerint december 2-án egyszerre került volna adásba a RaiNews24 olasz hírcsatornán, valamint a szíriai állami médiában, de Damaszkusz szerint az olasz fél többször változtatott a kitűzött időponton, és még mindig nem tűzte műsorára. „Ez újabb nyugati próbálkozás arra, hogy elfedje a valódi szíriai helyzetet” – jelentették ki ezzel kapcsolatban a szíriai elnöki hivatal részéről.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »