Nyolc évre visszamenőleg átnézik Trump adóbevallásait

Az amerikai elnök üzleti ügyeit könyvelő cég köteles nyolc évre visszamenőleg átadni Donald Trump adóbevallásait a New York-i ügyészségnek – így döntött hétfőn egy New York-i fellebbviteli bíróság.

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy a bíróság döntése megkönnyíti az ügyészségnek, hogy beidézze vallomástételre a könyvelést végző céget, a Mazars LLP-t. Az ügyészség – Cyrus Vance manhattani kerületi ügyész vezetésével – büntetőjogi nyomozást folytat Trump és családja ingatlanüzleti ügyeiben. Vance már szeptemberben bekérte nyolc évre szólóan a Trump család adóbevallásait, ám az elnök pert indított az ügyész ellen.

A demokrata többségű képviselőház két bizottsága korábban szintén bekérte e dokumentumokat, de  az elnök ügyvédei és keresetük nyomán az adóhivatal ezt a magán- és adótitok védelmére hivatkozva elutasította.

Donald Trump a 2016-os elnökválasztási kampányban nem akarta nyilvánosságra hozni adóbevallását, és azóta sem volt hajlandó erre. Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke nemrégiben azt mondta, hogy ezt az ügyet a 2016-os választási kampány idején már hosszasan megvitatták. „A választók tisztában voltak vele, hogy az elnök nyilvánosságra hozhatta volna az adóbevallását. Tudták, hogy ezt nem tette meg, és ezzel együtt is őt választották meg” – fogalmazott.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »