A Delta hajlandó beszállni, hogy megmentsék az Alitaliát

Az amerikai Delta Air Lines légitársaság megerősítette befektetési szándékát az olasz Alitalia légitársaság átvételére alakult konzorciumba.

Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója bejelentette: társasága kész 100 millió dollárt fektetni az olasz légitársaság átvételébe. A Delta az olasz FS (Ferrovie dello Stato) állami vasúttársasággal és az olasz Atlantia infrastruktúra üzemeltető és befektetési társasággal alkotott konzorciumban venné át az Alitalia irányítását. A cégek már hónapok óta folytatnak tárgyalásokat az olasz légitársaság megmentéséről.

Paola De Micheli olasz közlekedési miniszter üdvözölte a Delta vezérigazgatójának bejelentését cége befektetési szándékáról.

Stefano Patuanelli olasz ipari miniszter bejelentése szerint október 15-én jár le a kötelező érvényű vételi ajánlatok benyújtásának határideje az Alitalia légitársaságra, amelynek átvételére a korábban kitűzött határidőket rendre meghosszabbították. A miniszter ugyanakkor cáfolta, hogy a légitársaságnak további állami áthidaló hitelekre lenne szüksége működése finanszírozásához. Az Alitalia legutóbb 2017-ben kapott állami támogatást.

Értesülések szerint a Lufthansa is érdeklődik a részvétel iránt az Alitalia átvételében.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/APA

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »