Merkel támogatná a szigorúbb klímaszabályozást

Németország támogatná az európai uniós klímacélok szigorítását célzó holland javaslatot, amelynek alapján a korábban kitűzött 40 százalék helyett 55 százalékkal kellene csökkenteni 2030-ig az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest – közölte Angela Merkel német kancellár csütörtökön Hágában.

Merkelt több minisztere is elkísérte ezen látogatásra, amelynek során Mark Rutte holland miniszterelnökkel és kormánya számos tagjával egyeztettek a klímavédelem kérdéseiről.

A kancellár arról számolt be, hogy „nagyon könnyedén egyetértene” a célszámok szigorításával, miután a berlini kormány már most is olyan intézkedéseken dolgozik, amelyek lehetővé tennék az 55 százalék elérését a következő évtized végéig.  Hozzátette, az Európai Uniónak ez esetben konkrét vállalásokat kellene tennie.

A holland kormány még júniusban célként tűzte ki, hogy 2030-ig 49 százalékkal mérsékeljék az üvegházhatású gázok kibocsátását. Ezt a kibocsátás megadóztatásával, illetve ellensúlyozásával érnék el. Németország eddig 32 százalékkal, Hollandia viszont 2017-ig mindössze 13 százalékkal csökkentette kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »