Oroszországban már biztos befutó a Huawei

Együttműködési megállapodást kötött az új generációs kommunikációs hálózatok fejlesztéséről, valamint idén és 2020-ban megvalósítandó oroszországi 5G kísérleti programokról állapodott meg szerdán Moszkvában az orosz MTSZ mobilszolgáltató és a kínai Huawei telekommunikációs óriásvállalat.

Az MTSZ közleménye szerint a megállapodás értelmében – amelynek aláírt példányait Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök jelenlétében a Kremlben cserélték ki a felek – az orosz cég hálózatán 5G és „dolgok internete” (IoT) technológiákat alkalmaznak majd, emellett az orosz szolgáltató kereskedelmi LTE-hálózatát 5G-kész állapotúra fejlesztik a Huawei segítségével.

David Wang, a Huawei kínai távközlési vállalat ügyvezető igazgatója beszél a cég újdonságait bemutató sajtótájékoztatón Pekingben, 2019. május 15-én.
MTI/AP/Ng Han Guan

A Vedomosztyi orosz gazdasági lap hétfőn arról számolt be, hogy a Huawei megszerezte a Vocord orosz arcfelismerő rendszer szabadalmait és fejlesztőcsapatát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »