Oroszország folytatná olajtermelése korlátozását

Oroszország kész meghosszabbítani az olajkitermelés korlátozásáról a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetével (OPEC) kötött megállapodást.

„Számos gazdasági és stratégiai szempontot kell még értékelnünk (a korlátozás folytatásával kapcsolatban), de foglalkozunk a kérdéssel” – fogalmazott Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter, első miniszterelnök-helyettes egy kazahsztáni konferencián a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

Az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelő országok, közöttük Oroszország olajtermelésük napi 1,2 millió hordós csökkentésében állapodtak meg az idén januártól hat hónapos időtartamra a világpiaci kínálatot terhelő magas felhalmozott készletek leépítésének elősegítése érdekében.

Az OPEC+ néven ismertté vált olajtermelői együttműködés az OPEC június végén esedékes, de egyes értesülések szerint július elejére eltolódó bécsi közgyűlésén vitatja majd meg a korlátozási megállapodás további sorsát.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »