Egyesülhet a Fiat Chrysler és a Renault

A Fiat Chrysler egyesülést ajánlott a Renault cégnek. Az akvizícióval a világ egyik vezető járműgyártója jönne létre.

A hírt a Fiat Chrysler jelentette be hétfőn azután, hogy a The Wall Street Journal online kiadásában megjelent értesülés szerint vasárnap a két vállalat tárgyalásokat folytatott az egyesülésről.

A Fiat javaslata szerint a két cég részvényesei 50-50 százalékos tulajdonhányaddal rendelkeznének a közös vállalatban. Amennyiben sikerrel zárulnak az egyeztetések, a világ harmadik vezető járműgyártója jönne létre a Volkswagen és a Toyota után. Az évi csaknem 9 millió autót gyártó Fiat Chrysler-Renault piaci tőkeértéke 37 milliárd dollár lenne, ebből a Fiat Chrysleré csaknem 20 milliárd dollár.

Elemzők szerint ésszerű az elgondolás, az iparági konszolidáció komoly költségmegtakarítással járna, ráadásul más gyártók részéről is látni próbálkozásokat arra, hogy megosszák egymás között a fejlesztési költségeket.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »