Brexit: néhány nap alatt több tízezer EU-állampolgár folyamodott letelepedett státuszért

Több mint 50 ezer külföldi EU-állampolgár folyamodott letelepedett státuszért a brit hatóságokhoz az új elbírálási rendszer szombati teljes körű indulása óta – közölte hétfőn a brit belügyminisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint már a rendszer próbaüzeme alatt, amely hét hónapig tartott, 230 ezren benyújtották letelepedési folyamodványukat, vagyis eddig több mint 280 ezer külföldi EU-állampolgár igényelte a letelepedett jogi státuszt.

A brit kormány döntése alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, a brit EU-tagság megszűnése után is maradhatnak az országban, és érvényben maradnak jelenlegi jogosultságaik is, de meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz.

A brit kormány egy hete országos kampányt is indított, arra biztatva a külföldi EU-állampolgárokat, hogy maradjanak Nagy-Britanniában és folyamodjanak letelepedett státuszért.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »