Az American Airlines nem indít járatokat Venezuelába

Az American Airlines határozatlan időre felfüggesztette venezuelai járatait. A légitársaság szóvivője azt mondta, hogy a cégcsoport újraindítja járatait, amint a körülmények a dél-amerikai országban ezt lehetővé teszik.

Az American Airlines március elején már egyszer ideiglenesen felfüggesztette venezuelai járatait, miután az amerikai külügyminisztérium felhívást adott ki, melyben eltanácsolta az amerikai állampolgárokat a venezuelai utazástól.

Az amerikai légitársaság nem teremtett precedenst, több légitársaság is felfüggesztette már venezuelai járatait, amit biztonsági problémákkal vagy azzal indokoltak, hogy a venezuelai kormánynak pénzügyi tartozása van velük szemben – jegyezte meg a hírt közlő Reuters hírügynökség.

Venezuelát súlyos gazdasági, politikai és alkotmányos válság sújtja. Az ország gazdaságát az kényszerítette térdre, hogy szinte kizárólag olajat exportál, és a kőolaj ára az elmúlt években jelentősen csökkent. Az országban elszabadult az infláció, sok helyen leállt a termelés, és a boltok polcai kiürültek. A politikai és alkotmányos válság pedig abból fakad, hogy a legutóbbi választáson az ellenzék került többségbe a törvényhozásban, de az elnök és a hozzá hű legfelsőbb bíróság a parlament jogköreit gyakorlatilag megszüntette, majd vitatott körülmények között alkotmányozó gyűlést hívott életre.

A Venezuelában zajló belpolitikai válság kiszélesedett az után, hogy Juan Guaidó, az ellenzéki többségű caracasi parlament vezetője január 23-án Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát a Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök elleni egyik tüntetésen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »