Afganisztán és Koszovó is téma a NATO-tanácskozáson

A NATO afganisztáni missziójának tevékenysége, az ország békés és biztonságos jövőjének megteremtése a szövetség kiemelten fontos feladatai közé tartozik – jelentette ki a NATO-főtitkár Brüsszelben csütörtökön, a szövetséges országok kétnapos védelmi miniszteri tanácskozásának zárónapján.

Jens Stoltenberg a tanácskozás elején hangsúlyozta, hogy a NATO folytatja az afgán hadsereg anyagi támogatását és kiképzését, mivel a helyi erők fontos harcot vívnak az országban található terrorista csoportok ellen a tartós béke megteremtése érdekében.

A szövetség folytatja kiképzőtevékenységét Irakban is, segítve az ország hadseregét azon célkitűzésének megvalósításában, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ne erősödhessen meg újra a régióban – közölte.

A főtitkár elmondta, hogy a védelmi miniszterek NATO-missziókkal foglalkozó ülésén megvitatják a szövetség koszovói missziójának (KFOR) jövőjét is, hiszen ez a küldetés nagyban hozzájárul az egész nyugat-balkáni régió békéjéhez és stabilitásához. Kitérnek a koszovói parlament december közepén hozott döntésére is, amely lehetővé teszi, hogy a koszovói biztonsági erőket hadsereggé alakítsák.

A NATO-tagországok védelmi miniszterei a csütörtöki találkozón az Európai Unióval folytatott együttműködésről is tanácskoznak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »