Brexit: készletfelhalmozásba kezdett a brit feldolgozóipar

A legfrissebb aktivitási mérőszámok szerint rekordütemű raktárkészlet-felhalmozásba kezdtek a brit feldolgozószektor vállalatai a brit EU-tagság március végén esedékes megszűnésének közeledtével.

Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) pénteken ismertetett közös felmérése szerint a brit gyáripar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban háromhavi mélypontra, 52,8-re csökkent a decemberben mért 54,2-ről.

Az 50 feletti BMI-indexek a vizsgált szektorok aktivitásának erősödését jelzik, vagyis a brit feldolgozó ágazat e teljesítménymérője a jelentős visszaesés ellenére még mindig növekvő ipari aktivitásra, ugyanakkor a növekedési ütem lassulására is utal.

Az IHS Markit/CIPS adataiból kitűnik azonban az is, hogy a feldolgozóipar a BMI-felmérések közlésének eddigi 27 éves történetében soha nem mért ütemű alapanyag- és késztermék-készletezésbe kezdett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »