Izrael az USA mellé állt Venezuela ügyében

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elismerte Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes államfőként a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro helyett – jelentette a helyi média.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint Jeruzsálem amerikai kérésre határozott Juan Guaidó elismerése mellett. Korábban vita alakult ki erről a kérdésről, mert a külügyminisztérium szakemberei attól tartottak, hogy az ellenzéki vezető elismerése kárt okozhat a Venezuelában élő, több ezer fős zsidó közösségnek – értesült a 13-as kereskedelmi televízió.

„Izrael csatlakozik az Egyesült Államokhoz, Kanadához, a latin-amerikai és az európai országok többségéhez az új venezuelai vezetés elismerésével” – jelentette be végül többnapos késlekedés után a kormányfő videoüzenetében.

A vasárnapi döntést Guaidó már néhány óra elteltével megköszönte Netanjahunak, s válaszában a holokauszt utáni felszabaduláshoz hasonlította országa harcát a szabadságért, a politikai fordulatért.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »