Célegyenesben a Bayer-Monsanto felvásárlás

Az Európai Bizottság engedélyezte a Bayer német vegyipari cégnek, hogy eladja agrárvegyipari üzletágának egy részét az ugyancsak német BASF vegyipari vállalatnak, és ezzel megnyílt az út az előtt, hogy a Bayer felvásárolhassa az amerikai Monsanto céget.

A BASF 5,9 milliárd euróért veszi meg a Bayer cég Crop Science vetőmagtermelő és növényvédelmi üzletágának jelentős részét. A Bayer 2016 szeptemberében jelentette be a vetőmagok előállításával foglalkozó amerikai Monsanto felvásárlását 66 milliárd dollárért.

Brüsszel a múlt év közepe óta vizsgálta versenyjogi szempontból a Monsanto felvásárlását. A Bayer-Monsanto fúzió engedélyezéséről idén márciusban hozta meg a döntést az Európai Bizottság azzal, hogy a Bayer kötelezettséget vállalt Crop Science üzletrészének az értékesítésére – azt viszont tovább vizsgálta az Európai Bizottság, hogy az üzletrész eladása a BASF-nek megfelel-e a versenyjogi előírásoknak. Erre mondott igen hétfőn Brüsszel.

A Bayer-Monsanto fúzióval az agrárvegyiparban és a vetőmagtermelésben világméretekben meghatározó óriáskonszern jöhet létre. Az egyesülés után a Bayer árbevétele a jelenlegi mintegy 46,3 milliárd euróról 60 milliárd euróra, az alkalmazottak száma pedig 117 ezerről közel 140 ezerre emelkedhet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »