Alakul az új német kormány

A konzervatív CDU és CSU után a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) is bejelentette pénteken miniszterjelöltjeit az új német nagykoalíciós kormányba.

Az új kormányban az SPD hat tárcát kap, akárcsak a CDU, míg a CSU-nak három tárca jut. A két utóbbi párt már a múlt hét elején megnevezte miniszterjelöltjeit.

Olaf Scholz, az SPD ügyvezető pártelnöke és Andrea Nahles, a párt szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakciójának vezetője, az SPD pártelnökjelöltje pénteki bejelentése szerint Olaf Scholz a pénzügyminiszteri, Heiko Maas a külügyminiszteri, Hubertus Heil a munkaügyi és szociális miniszteri, Katarina Barley az igazságügy-miniszteri, Franziska Giffey a családügyi miniszteri és Svenja Schulze a környezetvédelmi tárcát kapja. Scholz egyben alkancellár is lesz.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Angela Merkel kancellárt (CDU) szerdán a Bundestagban várhatólag negyedik alkalommal választják meg kormányfőnek. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök közvetlenül ezután a Bellevue elnöki palotában kinevezi az új minisztereket, akik ezután a parlamentben leteszik hivatali esküjüket.

Ezzel Németországban – csaknem hat hónappal a választások után – megalakul az új kormány. A kormányalakítás még soha nem tartott ennyi ideig az országban.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »