Pesszimisták a britek a pénzügyi helyzetüket illetően

A britek nagy többsége pénzügyi helyzetének stagnálását vagy romlását várja idén, saját munkahelyét azonban viszonylag biztosnak érzi.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap megbízásából elvégzett, hétfőn ismertetett szokásos év eleji felmérésében kimutatta, hogy a britek alig 13 százaléka bízik pénzügyi helyzetének idei javulásában. Az átlagon belül 11 százalék „kis javulást” vár, és mindössze 2 százalék számít arra, hogy anyagi helyzete komoly mértékben erősödik 2018-ban.

A legnagyobb egyedi csoport, 40 százalék azt valószínűsíti, hogy az idei év végén is „nagyjából ugyanolyan” pénzügyi helyzetben lesz, mint most, a válaszadók 37 százaléka ugyanakkor anyagi helyzetének romlásától tart. E csoporton belül 26 százalék „kisebb mértékű” romlást vár, 11 százalékuk meggyőződése viszont az, hogy a jelenleginél „sokkal rosszabb” anyagi helyzetben zárja 2018-at.

Nagy londoni gazdaságkutató házak legutóbbi előrejelzései a borúlátó válaszadókat látszanak igazolni. A pénzügyi elemzők várakozása szerint jövőre ugyan véget ér az életszínvonal romlása Nagy-Britanniában, de a bérek az idei csökkenés után 2018-ban is legfeljebb stagnálnak. Tovább a teljes cikkre

A YouGov közvélemény-kutató csoport hétfőn ismertetett vizsgálata szerint a relatív többség, 41 százalék biztosnak érzi saját állását. Az átlagon belül 13 százalék „nagyon biztosnak”, 28 százalék „meglehetősen biztosnak” nevezte munkahelyi helyzetét, és csak 12 százalék mondta azt, hogy bizonytalannak tartja foglalkoztatásának idei kilátásait.

A kormányzati munka megítélésére vonatkozó kérdésre 51 százalék válaszolt úgy, hogy elégedetlen Theresa May miniszterelnök tevékenységével, és csak 37 százalék ítélte jónak a kormányfő munkáját. A válaszadók 60 százaléka szerint a konzervatív párti kormány „rosszul” teljesít a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalásokon.

Forrás: MTI

Friss hírek