Bejött a kiadáscsökkentés az IAG-nek

Jelentősen javította anyagi helyzetét a harmadik negyedévben az előző évihez viszonyítva az International Airlines Group (IAG).

A British Airways, a spanyol Iberia, az ír Aer Lingus és a diszkont Vueling légitársaság tulajdonosa honlapján közölte eredményét, amely szerint a harmadik negyedévben 2 százalékkal 6 milliárd euróra növelte árbevételét, a kiadások viszont 2,3 százalékkal 5,1 milliárd euróra csökkentek.

Az üzemi eredmény így 1,4 milliárd eurót tett ki, ez 20,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 18,1 százalékkal 1,1 milliárd euróra javult.

Az év első 9 hónapjában az IAG 17,5 milliárd eurós árbevételre tett szert, 1,3 százalékkal többre, mint tavaly a január-szeptemberben. Az üzemelés költsége 1,8 százalékkal 15 milliárd euróra csökkent. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a személyi jellegű ráfordítás 2,6, a kerozinköltség pedig 8,4 százalékkal csökkent.

A cég üzemi eredménye január-szeptemberben 26,9 százalékos növekedés után 2,4 milliárd eurót, az adózott eredmény pedig 21,7 százalékos növekedéssel 1,7 milliárd eurót tett ki. Előrejelzésében az IAG 3 milliárd eurós év végi üzemi eredménnyel számol, amely rekord lenne a cég történetében.

Korábban írtuk: Nőtt az európai hálózatos légitársaságok forgalma

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »