A Daimlert is elérte a dízelbotrány

A német  Süddeutsche Zeitung csütörtöki beszámolója szerint a szövetségi közlekedési minisztérium vizsgálóbizottság elé rendelte meghallgatásra a Daimler konszernt az egyes dízelmotorok emissziós értékeinek manipulálásával kapcsolatban felmerült ügyészségi gyanú miatt.

A beszámoló szerint a Daimlernek a dízelbotránnyal foglalkozó minisztériumi bizottság (Untersuchungskommission Abgas) előtt kell választ adnia a stuttgarti ügyészség azon állítására, miszerint egyes dízelmotorok vezérlő szoftvere tiltott funkciókkal van ellátva.

Az Untersuchungskommission Abgas vizsgálóbizottságot Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter állította fel a Volkswagen dízelbotrányának a felgöngyölítésére, a szervezet azonban időközben a többi autógyártó modelljeinek a vizsgálatára is kiterjesztette tevékenységét: a legújabb delikvens a Suzuki, de ide sorolhatjuk a Renault-t, a Fiat-Chryslert, a Porschét, az Audit, illetve a General Motorst is.

Kapcsolódó cikkeink:

A sajtójelentések szerint a Daimler különböző furgon és személygépkocsi modelljeibe épített OM 642 és OM 651 típusjelű motorjai kerültek a stuttgarti ügyészség látóterébe az emissziós értékek manipulálásának a gyanújával.

A Daimler nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan melyik típuscsaládokba építette be a szóban forgó motorokat, de feltételezések szerint az ügy nagyjából egymillió autót érinthet.

A Daimler a folyamatban lévő vizsgálatokra hivatkozva elzárkózott az eljárás nyilvános kommentálásától és közölte, hogy az ügyben kizárólag az ügyészséggel egyeztet.

A stuttgarti ügyészség és a rendőrség május végén tartott házkutatást a Daimler hivatali helységeiben országszerte 11 helyszínen a dízelüzemű járművek károsanyag-kibocsátása manipulálásának gyanújával. Tovább a teljes cikkre

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »