A BMW a legnagyobb üzemébe fektet több száz millió dollárt

Mintegy 600 millió dollárt fektet be a német BMW autókonszern egyesült államokbeli spartanburgi üzemének fejlesztésébe – jelentették be hétfőn a müncheni székhellyel rendelkező vállalat vezetői. A befektetéssel a SUV új X-osztály modelljeinek gyártását kívánják támogatni.

A tervek szerint 2018 és 2021 között megvalósuló fejlesztés ezer új munkahelyet is teremt majd a spartanburgi gyárban, amely a világon a legnagyobb üzeme a vállalatnak, és az X-osztály modelljeit gyártja az amerikai és a globális piac számára.

A több mint 9 ezer embert foglalkoztató spartanburgi üzemben a tavalyi évben több mint 411 ezer járművet gyártottak. Az 1916 óta működő, világszerte csaknem 125 ezer alkalmazottat foglalkoztató BMW spartanburgi üzeme 1992 óta működik.

A BMW Group Production Networknek 31 gyártó és összeszerelő üzeme van a világ 14 országában, a vállalat a szomszédos Mexikóban is üzemet létesít: San Luis Potosiban a 3-as sorozatú modellek gyártását tervezik 2019-től.

A BMW és a Daimler volt a világon a két legnyereségesebb ágazati cég 2016-ban az Ernst & Young (EY) vállalati tanácsadó cég adatai szerint. Harald Krüger vállalatvezető korábban elmondta: növelni akarják a különösen nagy nyereséget termelő sportmodellek gyártását, és az így befolyó összegeket részben arra fordítják, hogy fejlesszék a teljesen elektromos autók gyártását.

A BMW rekordra számít idén az eladott járművek száma, a bevétel és a profit szempontjából egyaránt.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »