Nagyot zuhant az Emirates nyeresége

Jelentősen csökkent a dubaji székhelyű Emirates légitársaság nyeresége a március 31-ével végződött pénzügyi évben, az adózott eredmény 80 százalékot meghaladó mértékben esett az előző évihez képest.

A társaság honlapján közzétett üzleti jelentés szerint a légitársaság árbevétele nem változott tavalyhoz képest, ebben az évben is mintegy 23 milliárd dollár bevételre tett szert. Az Emirates utasforgalma 8 százalékkal 56 millióra emelkedett, a járatok átlagos töltöttsége viszont 1,4 százalékponttal 75,1 százalékra mérséklődött.

Az üzemi eredmény 70 százalékos csökkenést mutat, a tavalyi 2,2 milliárdról 700 millió dollárra változott. A légitársaság adózott eredménye ennél is nagyobb mértékben, 82,5 százalékkal esett, az előző évi 1,9 milliárd dollárról 326 millió dollárra.

Ahmed bin Szaíd al-Maktúm sejk, a csoport elnök-vezérigazgatója geopolitikai és makrogazdasági okokra vezette vissza a romló pénzügyi mutatókat. Elmondása szerint a terrorista támadások Európában, a törökországi puccskísérlet, a Brexit, az erős dollár és a marzscsökkenés is negatívan hatott a társaság gazdálkodására. Utóbbi jelenség hátterében a kiélezett verseny miatt folyamatosan csökkenő jegyárak húzódnak meg.

Az Emirates 35 új repülőgépet helyezett üzembe egy év alatt, ami egy üzleti éven belül az eddigi legtöbb.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek