Eredményjavulás az ING-nél

Az ING, a legnagyobb holland pénzügyi szolgáltató a vártnál nagyobb adózás előtt profitot ért el az első negyedévben.

A szerdán közzétett adatok szerint az ING adózás előtti eredménye éves összevetésben 39 százalékkal 1,65 milliárd euróra emelkedett, meghaladta az elemzők által várt 1,45 milliárd eurót.

Az eredményjavulásban fontos szerepe volt a költségcsökkentéseknek, továbbá annak, hogy sikerült növelnie ügyfeleinek a számát, különösen Németországban. Ezen kívül a banknak csupán 133 millió eurót kellett elkülönítenie a nem teljesítő hitelek kockázati fedezeteként a március végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 265 millió euró után.

Az ING negyedéves adózott eredménye 1,14 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,257 milliárd euróról, a bázisidőszakban ugyanakkor egy eladásból származó egyszeri, 506 millió eurós tétel is növelte a profitot.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »