Emelkedő árbevétel mellett nőtt az Air-France-KLM vesztesége

Növekedett az Air France-KLM csoport vesztesége az első negyedévben az előző évihez viszonyítva.

A légitársaság honlapján csütörtökön publikált jelentés szerint az Air France-t, a KLM-et, a regionális Hop!-ot, valamint a diszkont Transaviát tömörítő csoport árbevétele 1,9 százalékkal 5,7 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben, utasszáma pedig 5,2 százalékkal 20,9 millióra nőtt.

Ennek és az 1,7 százalékkal csökkenő egységköltségek ellenére a társaság üzemi eredménye a tavalyi 99 millió eurós veszteség után ebben az évben 143 millió eurót tett ki, az adózott eredmény pedig 216 milliós veszteség lett szemben a tavalyi 155 milliós veszteséggel.

A kiadási oldalon a kerozinköltségek 2 százalékkal növekedtek, ugyanakkor bérekre 1,7 százalékkal kevesebbet költöttek.

A hálózatos légitársaságok közül az Air France a tavalyi 63 után idén 123 milliós üzemi szintű veszteséget jelentett, a KLM pedig 17 millió eurós üzemi veszteségről adott számot idén, míg tavaly 7 milliós mínusszal zártak. Tovább romlott a Transavia pénzügyi helyzete is: a tavalyi 63 millió eurós veszteség után ebben az évben 77 milliós mínuszban volt a cég a negyedév végén.

Kapcsolódó hírünk: Kapott még egy esélyt az Alitalia

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »