Hasít a Peugeot, növekedtek az eladások

Növelte eladásait az első negyedévben a Peugeot, Citroen és DS márkájú autókat gyártó francia PSA Group autóipari konszern.

A francia PSA Group autóipari csoport értékesítési árbevétele az új modelloffenzívának köszönhetően 4,9 százalékkal, 13,63 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbi 13,0 milliárd euróról. Január-márciusban a konszern 729 ezer Peugeot, Citroen és DS márkájú gépkocsit értékesített, 4,2 százalékkal többet a tavalyi első negyedévinél.

A PSA Group csak fél éves nyereségadatokat tesz közzé, negyedéveset nem.

  • A kínai eladásokkal más a helyzet
A csoport kínai közös vállalatainak a forgalma nincs konszolidálva a konszern mérlegében. Kínában az eladások tavaly 16 százalékkal, az idei első negyedévben 46 százalékkal csökkentek.

A 2014-ben még csőd közeli állapotból állami támogatással talpra állított Peugeot csoport következetes költségcsökkentési programmal tavaly már 6 százalékra növelte bevételarányos jövedelmezőségét.

Nem csak a PSA Group büszkélkedhet kiemelkedő eredményekkel, a Daimler autógyártó konszern a Mercedes-Benz márka új E-osztályú modellje értékesítési sikerének köszönhetően ugyanis megduplázta nyereségét az első negyedévben. Bővebben

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »