Sikeres első negyedévet tud maga mögött a JP Morgan

Emelkedő bevételek mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a JP Morgan Chase az idei első negyedévben. A legnagyobb amerikai bankcsoport negyedéves bevétele 6,2 százalékkal, 25,6 milliárd dollárra nőtt.

Az adózott eredmény 6 milliárd 448 millió dollárt, részvényenként 1 dollár 65 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 5 milliárd 520 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 35 centtel. A teljes profit közel 17 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 22 százalékkal emelkedett éves összevetésben. Elemzők rosszabb eredményre, részvényenként 1 dollár 51 centes nyereségre számítottak.

A befektetők értékelték a vártnál jobb beszámolót, így a JP Morgan Chase árfolyama a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben 0,82 százalékkal, 86,10 dollárra emelkedett New Yorkban. Tavaly november óta 22 százalékkal nőtt az árfolyam a szerda esti zárásra.

A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését az első negyedévről. A Wells Fargo és a Citigroup ugyancsak csütörtökön hozza nyilvánosságra gyorsjelentését.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »