Erősen indult az év Romániában, pörögnek a beruházások

Romániában 85 százalékkal, 655 millió euróra nőttek a külföldi tőkeberuházások az idei első két hónapban – közölte a román nemzeti bank csütörtökön.

Tavaly ugyanebben az időszakban 354 millió euró áramlott a román gazdaságba. Az idén februárban 395 millió euró külföldi tőkeberuházást jegyeztek a januári 260 millió euró után.

Romániában tavaly 34,4 százalékkal 4,081 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások a 2015-ös évhez képest így 2016 a nemzetközi gazdasági válság kitörése utáni időszak legjobb évének számít a külföldi tőkeberuházások szempontjából.

A nemzeti bank szintén csütörtökön közölte, hogy a folyó fizetési mérleg az első két hónapot 204 millió euró többlettel zárta. Tavaly a folyó fizetési mérleg hiánya elérte a 4,12 milliárd eurót, több mint kétszerese volt a 2015-ben jegyzett 1,94 milliárd eurónak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »