Texasban fektet be a francia Total

A francia Total SA energiaipari vállalat mintegy 1,7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban, Texas államban – derül ki a cég honlapján hétfőn közzétett közleményből.

A Total a Borealis és a Nova vegyipari vállalatokkal együttműködve kíván egy új földgázfeldolgozó üzemet létrehozni műanyagipari alapanyagok gyártásához Port Arthurban, valamint egy új polietilén-üzemet is nyitnának a Texas állambeli Bayportban.

A Total szerint a hatósági engedélyeztetési eljárások lezárása után 2020-ban kezdhetnék meg működésüket az új egységek, és legalább 1500 munkahelyet hoznának létre a régióban. A Total vezérigazgatója, Patrick Pouyanne hétfőn elmondta: a francia vállalat ki szeretné használni az üzletbarát környezetet az  Egyesült Államokban, és meg kívánja erősíteni a cég amerikai jelenlétét.

A több mint 102 ezer munkavállalót foglalkoztató francia vállalat a tavalyi üzleti évet 6,196 milliárd dolláros nettó profittal zárta.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »