Nagy tervei vannak az Adidasnak

Rekordnyereséggel zárta a tavalyi évet az Adidas német sportszergyártó, amelynek új vezetője még ambiciózusabb célokat tűzött ki az idei évre és középtávra egyaránt.

A vállalat szerdán közölte, hogy bevételei 18 százalékkal 19,3 milliárd euróra emelkedtek 2016-ban, a rendszeres tevékenységből származó profitja pedig most először meghaladta az egymilliárd eurót. A nyereséget növelte, hogy alacsonyabb beszerzési költségek mellett magasabbak voltak az eladási árak, a forgalmat pedig erősítette a nyári olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság.

A részvényesek 2 eurós osztalékra számíthatnak a tavalyi évről, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Kasper Rorsted, aki tavaly októberben igazolt át az Adidas élére a Henkeltől, rendkívül optimista az idei és a következő három évet tekintve. Az idei évre a bevételek 11-13 százalékos és a nyereség 18-20 százalékos emelkedését tűzte ki célul, így a várt nyereség 1,22 milliárd eurós szintje meghaladja az elemzők 1,13 milliárd eurós várakozását.

A vezérigazgató jelentősen emelte az Adidas 2015-2020-as stratégiai tervében kitűzött célmutatókat. Az új elképzelés értelmében változatlan árfolyammal számolva 2015 és 2020 között évente átlagosan 10-12 százalékkal emelkedhetnek a bevételek, a profit pedig 20-22 százalékkal növekedhet. A korábbi terv „magas egyszámjegyű” bevételnövekedés mellett a nyereség 15 százalékos emelkedésével számolt.

  • Nagy potenciált látnak az online eladásokban
Rorsted jelezte, hogy nagy figyelmet fordítanak az e-kereskedelemre is, harmonizálják és egyszerűsítik az üzleti folyamatokat, valamint folytatják a jelentős beruházásokat a kulcsfontosságú amerikai piacon. A terv az, hogy 2020-ra négymilliárd euróra emeljék az internetes kereskedésből származó bevételeket, ami duplája az eddig tervezett 2 milliárd eurónak.

Az Adidas árfolyama újabb történelmi csúcsra emelkedett a frankfurti tőzsdén a vártnál jobb eredményeknek és előrejelzésnek köszönhetően: napi csúcsán 8,91 százalékos nyereségben, 174,05 eurós árfolyamon jegyezték.

Mint korábban megírtuk, a tavalyi év a Pumának is nagyon sikeres volt – a magasabb forgalom és nyereség után ők is növelték a 2016-os év eredménye utáni osztalékot, valamint szintén megemelték az idei eredmény előrejelzést is.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »