A Volkswagen nem fél az Opel-felvásárlás következményeitől

Az Opel bekebelezése nem fog azonnali problémákat okozni a Volkswagen autóipari cégnek, amely egyébként jelenleg jelentős átalakítási folyamaton esik át – mondta Matthias Müller, a vállalat vezérigazgatója.

A General Motors 2,2 milliárd euróért adja el veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek. Ezt a két vállalat hivatalos közleményben jelentette be hétfőn. Ezáltal új autóipari óriás születik a régióban, amely kihívást jelenthet a piacvezető Volkswagennek.

A GM hosszabb ideje tárgyal a PSA-val európai érdekeltségének eladásáról, de csak február közepén szivárogtak ki az első hírek a tervezett ügyletről. Az eddigi bejelentések szerint a PSA az Opel új tulajdonosaként érvényesnek tekintené a GM által a németországi munkahelyek megőrzésére, az üzemek fenntartására és a beruházások, fejlesztések folytatására vállalt garanciát.

„Az Opelnek és a PSA-nak megvoltak az okaik a fúzióra” – mondta Müller a Reuters hírügynökségnek adott interjújában hétfőn este a Genfi Autószalonon. „Ennek kezdetben nem lesz semmiféle hatása a mi terveinkre. Nekünk megvannak a saját ötleteink és gondolataink, melyeket alaposan kidolgozva állunk neki a megvalósításnak” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a VW márkának sokkal nagyobb nyomással kell szembenéznie most, hogy az Opel megszerzésével a PSA – megelőzve francia riválisát, a Renault-t – második helyre jött fel az autóipari vállalatok európai versenyében, Müller azt mondta: „Eddig is komoly versenytársnak tekintettük mind az Opelt, mind a PSA-t. Most csak annyi a különbség, hogy a két márka egy fedél alá került. Nem hiszem, hogy sok minden meg fog változni”.

Elemzők szerint a VW és a PSA-Opel versenye az európai piacon még keményebbé válik azáltal, hogy egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási szabályozások vannak érvényben, a kereslet majdnem elérte a csúcspontját, valamint a fiatal vásárlók inkább az Uberhez hasonló közlekedés-szolgáltató cégekhez fordulnak autóvásárlás helyett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »