Öt év után a Lufthansa megegyezett pilótáival

Megszületett a bérmegállapodás a német Lufthansa légitársaság és a vállalat pilótáit képviselő szakszervezet között – jelentette a német cég szerdán.

A megállapodás 2012 óta tartó bértárgyalások és 14 sztrájk után jött létre a munkáltató, valamint a Lufthansa és leánycégei, a Lufthansa Cargo teherszállító, valamint a Germanwings diszkont légitársaság 5400 pilótáját képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet között.

A 2019 végéig szóló megállapodás szerint a pilóták 8,7 százalékos fizetésemelést kapnak négy ütemben, valamint egy összegben 5000-6000 euró közötti juttatást.

A szakszervezet eredetileg azt követelte, hogy a pilóták bérét 22 százalékkal növeljék öt év alatt, de a légitársaság azzal védekezett, hogy ha a pilóták túl sokat követelnek, akkor az új gépeiket inkább egy új légitársaságba viszik be, amelyre nem érvényes a szakszervezet és a Lufthansa közötti kollektív szerződés.

Csak a tavaly november végi, hatnapos sztrájk mintegy százmillió euró kárt okozott a Lufthansának, a 2012 óta tartó sztrájksorozat pedig összesen 500 millió euróba került a légitársaságnak.

Forrás: MTI / dpa / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »