Uniós pénzből épül a bolgár-török határrendszer

A bolgár ügyvivő kormány szerdán döntést hozott arról, hogy európai uniós forrásokból kibővítik a bolgár-török határon kiépített integrált megfigyelési rendszert, amelyet nemzeti jelentőségű objektumnak nyilvánított.

A kormány sajtóirodájának közleménye szerint erre a célra 17,8 millió eurót fordítanak az EU belbiztonsági alapjának forrásaiból. Az integrált megfigyelési rendszert szenzoros érzékelő berendezésekkel bővítik és támogatják – olvasható a közleményben. A projektnek a tervek szerint 2017 szeptemberéig kell elkészülnie.

Szakértők szerint a nemzeti jelentőségű objektummá minősítés lényegesen lerövidíti majd az építkezés elindításához szükséges adminisztratív eljárásokat. Úgy vélik, hogy a projekt megvalósítása operatív információk megszerzését teszi lehetővé a tiltott határátlépési próbálkozásokról, és növeli a határőrség képességeit az illegális bevándorlás megakadályozására.

A következő hetekben befejeződnek a bolgár-török határon létesített beton védőfal, illetve szögesdrótkerítés építési munkálatai. Törökországban jelenleg több mint 3,5 millió bevándorló és menekült tartózkodik.

Forrás: MTI

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply