Podesta: az FBI egyszer keresett meg az e-mail botrány miatt

John Podesta, Hillary Clinton egyköri kampányfőnökének vasárnapi nyilatkozata szerint az FBI akkor lépett vele először kapcsolatba, amikor a WikiLeaks elkezdte kiszivárogtatni az e-mailjeit és azóta sem hallott róluk.

„Vegyük át a kronológiát. Október hetedikén kijönnek az Access Hollywood felvételek, egy órával később a Wikileaks elkezdi csepegtetni az e-mailjeimet a nagyközönségnek” mondta Podesta Chuck Toddnak a „Meet the Press” című műsorban, hivatkozva arra a 2005-ös felvételre, amelyen Donald Trump, a frissen megválasztott amerikai elnök azzal dicsekszik, hogy ha híres vagy, akkor a nők bármit megengednek neked, még a fogdosást is.

„Mondhatjuk, hogy ezek az események nem voltak véletlenek. Két nappal később megkeres az FBI és az első dolog amit az ügynök mond, hogy tudomásomra jutott-e, hogy valószínű feltörték az e-mail fiókomat. Mondtam neki, hogy igen, tudomásomra jutott.”

Az interjúban Todd próbálta kideríteni, hogy Podestának mikortól volt tudomása az e-mailek ellopásáról. „Egy DNC (Democratic National Commitee) dokumentumból derült ki számomra, de nem voltam benne biztos. Nem tudtam, hogy mijük van és mijük nincs. Október 7-én amikor Assange (Wikileaks – Julian Assange) elkezdte kiszivárogtatni az e-maileket, akkor lettem benne biztos, hogy megszerezték a fiókom tartalmát” válaszolta Podesta. Hozzátette, hogy az volt az első és utolsó megkeresés az FBI részéről.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Hírszerzési tisztviselők megerősítették, hogy az FBI egyetért a CIA azon állításával, hogy Oroszország állt a hackertámadások háttérben és kettős célja volt: megzavarni a választásokat és segíteni Trump győzelmét. Az amerikai hírszerzés szinte biztos benne, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen is részt vett a műveletben.

Podesta nemrég egy véleménycikket közölt a Washinton Postban, amelyben azt vitatja, hogy „valami mélyen legbelül összetört” az FBI-nál és teljes, független vizsgálatot követel az orosz hackertámadásokat illetően. Az interjúban a volt kampányfőnök James Comey FBI igazgató cselekedeteit is kritizálta úgy az orosz hackertámadások ügyében, mint Hillary Clinton e-mail botrányában.

James Comey, az FBI igazgatója október végén arról tájékoztatta a képviselőket és szenátorokat, hogy munkatársai – miközben egy ettől független ügyön dolgoztak – új elektronikus levelekre bukkantak, amelyek kapcsolódnak a Clinton-féle e-mailek korábbi vizsgálatának ügyéhez. Közlése szerint az FBI-nak át kell néznie ezeket a leveleket is, hogy megállapítsák, tartalmaznak-e titkosított információkat, azaz újra vizsgálódni kezdenek az e-mailek ügyében is.

Forrás: NBC NEWS

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »