Új piacot hoz létre a Deutsche Börse kkv-k és startupok részére

A frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse azt tervezi, hogy új piacot hoz létre a kis- és középvállalkozások, valamint a startupok részére – jelentette be Carsten Kengeter, a DB vezérigazgatója hétfőn kiadott közleményében.

A német kormány évek óta sürgeti egy technológiai piac létrehozását, amely megkönnyítené a startup vállalkozások számára, hogy tőkét szerezzenek. A Deutsche Börse azonban mostanáig csak egy online platformot működtetett, amely a növekvő startupokat összekapcsolta nemzetközi befektetőkkel. Arra hivatkozott, hogy nincs megfelelő kereslet egy olyan különálló piacra, mint amilyen a technológiai vállalatok részvényeinek kereskedésére szakosodott Neuer Marktra volt annak idején.

Az 1997-ben alakult Neuer Markt – amelyet az amerikai Nasdaq német megfelelőjének szántak – 2002 őszén zárt be, miután a technológiai lufi kipukkanása után drasztikusan csökkentek az árfolyamok. Az irányadó index 95 százalékkal esett vissza az utolsó két és fél év alatt, és a történelmi csúcson 440 milliárd eurót elérő piaci kapitalizáció 22 milliárdra zsugorodott.

A Deutsche Börse azt tervezi, hogy jövő év március 1-jén indítja el az új piacot, amelyre csak megfelelő jogi és pénzügyi háttérrel rendelkező vállalkozások kérhetik bevezetésüket. Az új piac inkább a kis- és középvállalkozásokat célozza meg, semmint a technológiai cégeket.

Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter üdvözölte a döntést. „Biztos vagy abban, hogy az új szektor nagyban elősegíti majd, hogy növekedjen a tőzsdén jegyzett fiatal innovatív vállalkozások száma Németországban” – hangoztatta.

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »