Duterte nagyon örül Trump győzelmének

Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök melegen gratulált a frissen megválasztott Donald Trump amerikai elnöknek és várakozással tekint a kapcsolatok megerősítésére és szorosabb együttműködésre – mondta egy filippínó miniszter szerdán.

Duterte, aki szinte naponta háborodott fel az Obama adminisztrációra és tette ezt szóvá, többször is azzal fenyegetőzött hogy felmondja Washington egyik legfontosabb ázsiai szövetségét.  A filippínó elnök üdvözölte az USA demokratikus rendszerének sikerét és az amerikai életformát, nyilatkozta Martin Andanar az elnöki kommunikációs államtitkár.

„Az elnök örömmel várja a közös munkát az új adminisztrációval egy fokozott USA – Fülöp-Szigetek közötti együttműködés reményében, amely a kölcsönös tiszteleten és előnyökön, illetve a demokratikus eszmék iránti közös elkötelezettségen alapul” – tette hozzá Andanar.

  • Korábbi cikkeink:

Forrás: Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Az autóipar élénkülése húzza a japán exportot

A pénzügyminisztérium előzetes kimutatása szerint Japán exportja 1980 áprilisa óta a legnagyobb mértékben, 49,6 százalékkal emelkedett éves bázison májusban. Az export nagy emelkedése részben az alacsony bázisértéknek, részben a világkereskedelmi forgalom növekedésének tulajdonítható.

Read More »

Vakcinatöbblet Romániában, alig jelentkeznek az oltásra

A 19,3 milliós lakosságú Romániában eddig 4 millió 580 ezer ember kapott legalább egy adag oltást, de a beoltottak száma már csak napi 15 ezerrel emelkedik, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást vagy jelenleg még nem oltható. 4 millió 245 ezernek pedig teljes a beoltottsága, azaz a lakosság több mint 75%-a eddig nem kérte az oltást.

Read More »

Kínának nem tetszik a NATO hozzáállása

Kína brüsszeli külképviselete kedden visszautasította, hogy az ország rendszerszintű kihívást jelentene bárkire. Arra szólították fel a NATO-t, hogy racionálisan ítélje meg Kína fejlődését, és hagyjon fel a kínai fenyegetést sulykoló elméletek népszerűsítésével.

Read More »