Duterte nagyon örül Trump győzelmének

Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnök melegen gratulált a frissen megválasztott Donald Trump amerikai elnöknek és várakozással tekint a kapcsolatok megerősítésére és szorosabb együttműködésre – mondta egy filippínó miniszter szerdán.

Duterte, aki szinte naponta háborodott fel az Obama adminisztrációra és tette ezt szóvá, többször is azzal fenyegetőzött hogy felmondja Washington egyik legfontosabb ázsiai szövetségét.  A filippínó elnök üdvözölte az USA demokratikus rendszerének sikerét és az amerikai életformát, nyilatkozta Martin Andanar az elnöki kommunikációs államtitkár.

„Az elnök örömmel várja a közös munkát az új adminisztrációval egy fokozott USA – Fülöp-Szigetek közötti együttműködés reményében, amely a kölcsönös tiszteleten és előnyökön, illetve a demokratikus eszmék iránti közös elkötelezettségen alapul” – tette hozzá Andanar.

  • Korábbi cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »