Katar beáll a Deutsche Bank mögé

A Deutsche Bank közel 10%-os részvénycsomagja katari befektetők kezében van, akik jelezték, hogy nem kívánnak megválni részvényeiktől, sőt szükség esetén részt vennének egy tőkeemelésben is.

A Deutsche Bank iránti bizalom az elmúlt hetekben romlott meg, miután az amerikai hatóságok egy 14 milliárd dolláros óriásbüntetéssel sújtották a bankot, aminek kifizetéséhez a banknak akár tőkeemelésre is szüksége lehet.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Horribilis összegű kártérítést követel a Deutsche Banktól Amerika

JP Morgan: Rendben lesz a Deutsche Bank

A katari befektetési alap, melyet a korábbi miniszterelnök Sheikh Hamad bin Jassim al-Thani vezet, még 2014 közepén vásárolt egy 6,1%-os csomagot, majd idén júliusban növelték részesedésüket 10% közelébe, jelenleg a legnagyobb tulajdonosi részesedéssel rendelkezik a német bankban.

A Reuters forrásai szerint azonban nem rövid távon gondolkodnak, így a kényes helyzet ellenére nem kívánnak megválni részesedésüktől és ha tőkeemelésre kerülne sor, abban is részt vennének, ugyanakkor a 10%-os korlátot szabályozási okok miatt nem szeretnék átlépni, tehát a tőkeemelésben is maximum 10%-kal vennének részt.

  • Frissítés
Újabb, péntek esti információk szerint nem feltétlenül tartaná a 10%-os szint alatt részesedését a katari alap, mérlegelik a részesedés 25%-ra növelését is.

A Deutsche Bank részvényeivel múlt hét pénteken már 10 euró alatt is kereskedtek, azóta némileg stabilizálódott az árfolyam, jelenleg 12 euró körül mozog. Ez azonban még mindig 46%-os mínuszt jelent a tavaly év végi záróárhoz képest.

A bank megmentésére piaci pletykák szerint már a német kormány is készített vészforgatókönyvet, ugyanakkor ezt a hírt később cáfolták. A valószínűbb forgatókönyv az lehet, hogy a banknak sikerül faragni a bírság összegéből és azt saját forrásokból vagy tőkeemeléssel fizetik majd ki. 

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »