Kétmilliárd dolláros üzlet a vegyiparban

A Lanxess német vegyipari cég vasárnap közölte, hogy mintegy 2,12 milliárd dollárért felvásárolja a Chemtura nevű vállalatot. A Lanxess részvényenként 33,5 dollárt fizetne a Chemturáért, ami 19 százalékos prémiumot jelent a filadelfiai cég pénteki tőzsdei záróértékéhez képest.

A világ legnagyobb szintetikus gumi-készítő vállalata meglévő pénzforrásokat és új hiteleket egyaránt felhasználva fogja megvásárolni a Chemturát. A tranzakció a vállalatot egyébként 2,4 milliárd euróra értékeli. Mindkét cég egyhangúan jóváhagyta az üzletet, melynek tárgyalásai várhatóan 2017 közepe táján fognak befejeződni.

A Lanxess azt is jelezte, hogy a korábban bejelentett 200 millió eurós, saját részvényvásárlási programját nem viszi tovább. A tranzakció beleillik az iparági folyamatokba, ugyanis a vegyipari cégeknél közel 200 milliárd dollár értékben hajtottak végre felvásárlásokat idén, ami rekordnak számít.

Forrás: Reuters

Friss hírek

Az USA már az európai gázellátás korlátozására készül

Esetleges európai földgázhiányra készül a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció arra az esetre, ha Oroszország támadás indítana Ukrajna ellen, ezért már hetek óta európai országokkal és nagy energetikai vállalatokkal tárgyal - jelentették ki kedden magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselők újságíróknak egy washingtoni háttérbeszélgetésen.

Read More »

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply