Kétmilliárd dolláros üzlet a vegyiparban

A Lanxess német vegyipari cég vasárnap közölte, hogy mintegy 2,12 milliárd dollárért felvásárolja a Chemtura nevű vállalatot. A Lanxess részvényenként 33,5 dollárt fizetne a Chemturáért, ami 19 százalékos prémiumot jelent a filadelfiai cég pénteki tőzsdei záróértékéhez képest.

A világ legnagyobb szintetikus gumi-készítő vállalata meglévő pénzforrásokat és új hiteleket egyaránt felhasználva fogja megvásárolni a Chemturát. A tranzakció a vállalatot egyébként 2,4 milliárd euróra értékeli. Mindkét cég egyhangúan jóváhagyta az üzletet, melynek tárgyalásai várhatóan 2017 közepe táján fognak befejeződni.

A Lanxess azt is jelezte, hogy a korábban bejelentett 200 millió eurós, saját részvényvásárlási programját nem viszi tovább. A tranzakció beleillik az iparági folyamatokba, ugyanis a vegyipari cégeknél közel 200 milliárd dollár értékben hajtottak végre felvásárlásokat idén, ami rekordnak számít.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »