Hollande megígérte: Megszünteti a calais-i menekülttábort

Francois Hollande francia elnök reméli, hogy a következő hetekben a hatóságok képesek lesznek az egész ország területén létrehozott befogadóközpontokba áthelyezni a közel 9 000 bevándorlót, akik a Calais mellett létesült, hatalmas méretűre duzzadt menekülttáborban élnek nyomorúságos körülmények között.

Hollande szombaton meglátogatta a 164 befogadó center egyikét Tours városában és megismételte azon ígéretét, hogy megszünteti a ma már csak „Dzsungel”-ként emlegetett sátorvárost. Elmondása alapján a táborban „nem elfogadhatóak” a körülmények az emberek számára, különösen azoknak, akik a háború elől menekültek ide. A Dzsungel mára a francia kormány kudarcának szimbólumává vált a migránsválság kezelésének ügyében.

A befogadóközpontok egyenként 40-50 embert tudnak majd ellátni, maximum négy hónapos intervallum idejére. Ez alatt az idő alatt a francia hatóságok minden esetet egyenként megvizsgálnak. Azoknak, akik megfelelnek a menekültügyi kritériumoknak, engedélyezni fogják a maradást, míg a többieket ki fogják toloncolni az országból.

Sok helyi konzervatív politikus a létesítmények ellen van, és nem akar városába menekülteket fogadni. Francois Hollande hétfőn látogat Calais-ba, hogy megvitassák a további teendőket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Katonákkal pótolják a brit kamionsofőröket

A Brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint a kamionsofőrök összesített száma a korábbi 305 ezerről 235 ezerre csökkent az elmúlt egy évben. A sofőrhiány súlyos ellátási gondokat okozott az üzemanyag-ellátásban, így ideiglenesen a katonaságból irányítanak át sofőröket.

Read More »

Kamatemelésre készül a brit jegybank

A Bank of England kormányzója szerint a kereslet a vártnál kisebb mértékben terelődött át az árukról a szolgáltatásokra a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak múltával - ez azért lenne fontos, mert a szolgáltatási szektor állítja elő a brit hazai össztermék hozzávetőleg 80 százalékát. Eközben viszont csúcsra futott az infláció.

Read More »

Hétindító elemzés: euró-dollár, Nasdaq és arany

A mai videóban az EUR/USD, az US100, azaz a Nasdaq index és az arany ármozgásai szerepelnek. A Nasdaq egy rendkívül szép, a Surf vonalak által visszaigazolt piaci mozgást hajtott végre. Az egyes zónából való kitörés fellendülést hozhat az amerikai index grafikonján, tehát az elit százas támadhatja a hármas zónát.

Read More »