Forszírozzák a calais-i menekülttábor felszámolását

Több ezren szándékoznak tüntetni azért, hogy szüntessék meg a ma már csak a „dzsungelként” emlegetett migránstábort a francia városban. Ez lesz a legnagyobb helyi ellenállás, mióta a tábor létrejött.

Több, mint 7000 ember él jelenleg nyomorúságos körülmények között a táborban. Sokan közülük teherautókra felugrálva próbálnak eljutni Nagy-Britanniába.

A tüntetők szerint a dzsungel veszélyezteti a várost és zavargásokhoz vezet. Calais polgármestere, Natacha Bouchart osztja az emberek aggodalmait és azt mondja, „a helyzet egyre elviselhetetlenebbé válik”.

Az év elején elkezdték felszámolni a kunyhók egy részét a táborban. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a tábor megszüntetése. A múlt héten az Egyesült Királyság és Franciaország ígéretet tett arra, miszerint együtt fognak működni, hogy növeljék a biztonságot a calais-i kikötőben, javítsák a több ezer táborlakó életkörülményit, valamint visszatoloncolják az illegális bevándorlókat.

Egy szudáni menedékkérő a táborban azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy szomorú, ahogy a helyiek rájuk néznek és elmondta, minden migráns csak szeretne békében élni.

  • Korábban írtuk:

Forrás: BBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »