Hollande megígérte: Megszünteti a calais-i menekülttábort

Francois Hollande francia elnök reméli, hogy a következő hetekben a hatóságok képesek lesznek az egész ország területén létrehozott befogadóközpontokba áthelyezni a közel 9 000 bevándorlót, akik a Calais mellett létesült, hatalmas méretűre duzzadt menekülttáborban élnek nyomorúságos körülmények között.

Hollande szombaton meglátogatta a 164 befogadó center egyikét Tours városában és megismételte azon ígéretét, hogy megszünteti a ma már csak „Dzsungel”-ként emlegetett sátorvárost. Elmondása alapján a táborban „nem elfogadhatóak” a körülmények az emberek számára, különösen azoknak, akik a háború elől menekültek ide. A Dzsungel mára a francia kormány kudarcának szimbólumává vált a migránsválság kezelésének ügyében.

A befogadóközpontok egyenként 40-50 embert tudnak majd ellátni, maximum négy hónapos intervallum idejére. Ez alatt az idő alatt a francia hatóságok minden esetet egyenként megvizsgálnak. Azoknak, akik megfelelnek a menekültügyi kritériumoknak, engedélyezni fogják a maradást, míg a többieket ki fogják toloncolni az országból.

Sok helyi konzervatív politikus a létesítmények ellen van, és nem akar városába menekülteket fogadni. Francois Hollande hétfőn látogat Calais-ba, hogy megvitassák a további teendőket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »