Az Exxon nyerte a felvásárlási csatát, övé az InterOil

Az amerikai olajipari óriás, az ExxonMobil legalább 2,2 miliárd dollár értékű ajánlatot tett hétfőn az InterOil Corporation-re és annak Pápua-Új Guinea-ban található gázlelőhelyére, ráígérve ezzel az ausztrál Oil Search ajánlatára, akit viszont a francia Total támogat.

A pápua-új guineai gázlelőhely értékét az adja, hogy nagyon jó minőségű gázt lehet innen alacsony költségek mellett felszínre hozni, ráadásul az ázsiai nagyfogyasztókhoz is közeli a terület.

Az ExxonMobil 45 dollár értékben ajánlott fel saját részvényeket minden egyes InterOil részvényre, továbbá egy plusz készpénzes kifizetést is vállalt a felszínre hozott gázmennyiség függvényében.

 

Az Exxon részvényárfolyamának alakulása 2010-től

Az Exxon részvényárfolyamának alakulása 2010-től

Az Oil Search sem adta fel azonban a terület megszerzéséért vívott csatát, július 21-ig még van ideje beadnia egy módosított ajánlatot, így jelenleg a Totalt győzködik, hogy emeljék meg az ajánlati árat. A korábbi ajánlatukban 42,66 dollárra értékelték az InterOil-t, ezt fejelte meg most az Exxon egy némileg magasabb összeggel.

  • Frissítés
A Total által támogatott Oil Search a mai napon bejelentette, hogy nem kíván többet fizetni az eredeti ajánlatánál, így az InterOil üzlet az Exxoné lett.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »