A General Motors növelte profitját, Európában is nyereséges

A General Motors emelte előrejelzését a teljes éves nyereségét illetően annak következtében, hogy a második negyedéves profitja rekordot döntött.

A világ harmadik legnagyobb autógyártójának számításai szerint a teljes év viszonylatában a korábban előrejelzett 5,25-5,75 dollár közötti részvényenkénti eredmény helyett 5,50-6,00 dollár közötti adózás előtti eredmény várható.

A GM elmondta, hogy a második negyedév nettó árbevétele 2,87 milliár dollárra emelkedett az előző év 1,1 milliárd dolláros értékéről. Az adózás előtti profit több, mint 90%-át az észak-amerikai értékesítés adja, ahol nagy kereslet mutatkozott a pick-upok és a nagyobb SUV-ok iránt.

Az autógyártó bejelentette, hogy öt év után először nyereséges negyedévet zárt Európában is, de figyelmeztetett, hogy a Brexit által okozott árfolyam- és piaci zavarok elnyelhetnek 400 millió dollárt a második féléves európai eredményekből.

  • Visszahívás
Szintén a GM-hez kapcsolódó hír, hogy 290 ezer régebbi Chevrolet Impala modellt hívtak vissza az Egyesült Államokban, illetve további 17 ezret Kanadában légzsák probléma miatt. Elmondásuk szerint a 2009-2010-es Impala modellekben az első utasülés kerete kidörzsölheti az elektromos vezetékeket, amely azt eredményezheti, hogy a légzsákok nem nyílnak ki.

Az aktuális tőzsdei gyorsjelentési szezonban eddig pozitív eredményeket tudott felmutatni a VW, a Wizz Air, és a Microsoft is.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »